כבר היה פוסט אחר רגע לפני שליחה, אבל יצא שבשבוע האחרון אכין אותה שלוש פעמים (פעמיים ליום הולדת ופעם לשבועות) ופעמיים מסרתי את המתכון.
הנה הפעם השלישית.
עוגת גבינה פירורים
עוגה קלה וטעימה מאוד.
בצק
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
50 גרם (רבע כוס) סוכר
2 חבילות סוכר וניל
2 ביצים
גרידת לימון
350 גרם (2.5 כוסות) קמח
שקית אבקת אפיה
במיקסר (או מעבד מזון) מעבדים חמאה וסוכרים כשתי דקות עד שהתערובת חלקה, מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) וגרידת הלימון.
מערבבים יחד את הקמח ואבקת האפיה, מוסיפים ומעבדים רק עד לאיחוד.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה לפחות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מרדדים את הבצק ומניחים על נייר אפיה. קורצים בבצק את צורת הרינג או התבנית ומשאירים את השוליים – גם הם ייאפו וישמשו לפירורים. זו העוגה השניה שהכנתי ונשארו לי מספיק פירורים מהראשונה ולכן המשכתי וקרצתי עוגיות מיתרת הבצק. אופים עד השחמה ומניחים לתחתית להצטנן לחלוטין לפני הוספת מלית הגבינה. את השוליים האפויים מרסקים לפירורים (ביד, בפומפיה, עם מערוך…)
לפני הכנת המלית, מניחים את תחתית הבצק בבסיס הרינג ושקף סביב לדופן (אם משתמשים ברינג עובדים על צלחת או מגש). מסדרים את התותים בכל צורה שתרצו. השקף והתותים אופציונאליים, אפשר גם פטל, משמש, או כל פרי אחר שתרצו ואפשר גם בלי כלום. אם בוחרים לסדר פירות, ובמיוחד אם מסדרים אותם כלפי חוץ, מומלץ מאוד להשתמש בשקף כדי שניתן יהיה לחלץ את העוגה בקלות לאחר הקירור.
מכינים את המלית
מלית גבינה
חבילה שמנת מתוקה (250 מ"ל)
500 גרם גבינה לבנה 9% (2 חבילות קטנות ואפשר עם 5%)
1/2 כוס חלב (115 גרם)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
חבילה אינסטנט וניל (פודינג)
גרידת לימון
מקציפים את כל רכיבי העוגה במיקסר עד שהתערובת יציבה.
מעבירים את המלית לרינג בעדינות בכדי לא להזיז את התותים ומקפידים למלא את כל הרווחים. במידת הצורך אפשר לדפוק קצת את התבנית בכדי לוודא שלא נותרו בועות אויר. מכיוון שהמלית יחסית יציבה ניתן לפזר את הפירורים כבר בשלב הזה. אני בד"כ מקרר את העוגה לכמה שעות ורק לפני ההגשה מפזר את הפירורים – ממש לא משנה.