כבר די הרבה זמן שזממתי על הספר הזה, וכשהגיע לא אכזב.
במקור אלו עוגיות סנדוויץ' במילוי קרם חמאה. בפעם האחרונה שהייתי בניו-יורק טעמתי את מילוי החמאה שלו (עוגיה אחרת מילוי דומה) והוא לא היה מוצלח במיוחד. ויתרתי. ללא המילוי מתקבלות עוגיות פריכות ואווריריות מאוד.
עוגיות חמאת בוטנים ושיבולת שועל
30 גרם בוטנים קלויים (הוראות קליה בהמשך), לא מומלחים (1/4 כוס)
198 גרם קמח (1/4 1 כוסות + 1/2 2 כפות)
1 גרם סודה לשתיה (3/4 1 כפיות + 1/8 כפית)
4 גרם אבקת אפיה (3/4 כפית)
210 גרם חמאה
86 גרם חמאת בוטנים (1/3 כוס)
106 גרם סוכר חום (1/2 כוס + כף)
54 גרם ביצה (~ביצה בינונית אחת)
1.5 כפיות תמצית וניל
106 גרם שיבולת שועל (קלאסי, לא מהיר הכנה) (1/3 1 כוסות)
קולים את הבוטנים ל- ~20 דקות בתנור שחומם ל- 160, מערבבים מדי פעם.
מערבבים קמח עם אבקת אפיה וסודה לשתיה
מקרימים חמאה וחמאת בוטנים למרקם של מיונז (עד היווצרות קצוות בחמאה)
מוסיפים סוכר ומקציפים עד אווריריות – ~2 דקות
מוסיפים ביצה ווניל – 15-30 שניות רק עד איחוד, ייראה מפורק – סבבה
מוסיפים קמח בפעמיים, בין לבין מגרדים את קערת המיקסר
מוסיפים בוטנים בפולסים קצרים
מוסיפים שיבולת שועל בפולסים קצרים.
התערובת המתקבלת רכה מאוד וקשה לעבוד איתה, חייבים לקרר. עוטפים בנילון נצמד ומקררים שעתיים לפחות.
ישנה האופציה הקלה (והרלוונטית לרוב העוגיות) והיא ליצור מהבצק גליל, לעטוף ולהקפיא. וכשמתחשק פורסים כמה עוגיות שרוצים (מבלי להפשיר) ואופים.
אם רוצים צורות, יש לרדד את הבצק המקורר בין שני ניירות אפיה, לקרר שוב לכמה דקות (אפשר גם בהקפאה), לקרוץ צורות (מומלץ על נייר האפיה שעליו רודד הבצק) ולאפות מיד (הבצק מתרכך בשניות, לא לפחד להכניס למקרר לשתי דקות אם קשה להפריד).
אופים ב- 160 מעלות ~18 דקות – תלוי בגודל העוגיות.
אני אהבתי את הגזרה האמריקאית, הענקית (שאז אפשר להגיד בלב שלם שבסה"כ אכלתי עוגיה אחת).
פוסט נפלא, בלוג מדהים. האם אפשר לקבל גרסה להדפסה?
תודה רבה!
לגבי הדפסה, פשוט מקליקים על כותרת הפוסט ומדפיסים כרגיל דרך הדפדפן.
רק המתכון הרלוונטי יודפס.
נראה ממש טעים
למה הכוונה להקרים חמאה וחמאת בוטנים? במיקסר?
להוסיף את הבוטנים שלמים?
הקרמה של חמאה מתבצעת במיקסר עם וו גיטרה.
חמאה רכה (לא רכה מדי ובשום פנים ואופן לא מומסת – מספיק רכה להכנע ללחיצת אצבע תקיפה), מהירות בינונית גבוהה עד שהחמאה בהירה יותר ואוורירית (אצבע שתועבר בחמאה לא תרגיש גושים).
לגבי הבוטנים – לקצוץ גס בסכין זה מספיק.
בבקשה מה זה שיבולת שועל – QUAKER?? וכוסברה, כמון זה COMINO??
מה זה גמבה -ממתכון אחר-.כותבת מבואנוס איירס , ארגנטינה ומאחלת לכם שנה טובה ומתוקה 5776…. מצפה לתשובה מהירה ומבקשת את התירגןם לספרדית או לאנגלית. תודה.
avena = שיבולת שועל
כוסברה = cilantro
גמבה = pimiento dulce
כמון = comino
Buen provecho
גמבה זה סוג של שרימפס (קצת גדולים יותר משרימפס)
Quaker זה מותג של שיבולת שועל, כוסברה זה Cilantro או Coriander, יש ירק (דומה מאד לפטרוזליה) ויש תבלין/אבקה שמיוצרת מגרגרי כוסברה. כמון זה אכן Comino. גמבה זה סוג של פלפל טרי אדום לא חריף – דומה ל-el pimiento morrón.
לגבי הגמבה (היא ציינה שזה ממתכון אחר) לא נראה לי שהכוונה לפלפל אדום מתוק, לדעתי, הכוונה לגמברי שזה סוג של שרימפס (חסילונים) רק יותר גדול משרימפס.
אני בחו"ל ללא מיקסר האם העוגיות יצאו טוב גם בערבוב ידני בלבד?
גבולי.
את החמאה צריך להקרים – וזה אומר לערבב מהר והרבה.
ואת הקמח כמה שפחות בכדי שישאר פריך.
בהצלחה
המידות פה הן ממש שיעור מתמטיקה. 198 גרם קמח? לא פחות ולא יותר?
Meod tov vetaim.toda.
איך אפשר לשדרג את המתקון לטבעוני רוצה בלי הביצה ןבלי החמאה
לצערי אני לא בקיא בטבעונות ולכן לא יכול להמליץ על התחליפים. בהצלחה