תאנים

תאנים של סוף הקיץ.
Figs_000
לרוב עם יוגורט, לפעמים בתנור ותמיד כחטיף.
אכלתי באיטליה ביסקוטי נהדרים עם תאנים. (עדיין) אין כאן נסיון לשחזר אלא משהו אחר, גם הוא עם תאנים, גם הוא יבש, גם הוא לא יותר מדי מתוק.

עוגיות תאנים

אפשר לייבש קצת את התאנים בתנור – פורסים את התאנים ואופים ב- 95 מעלות כמה שעות עד שרוב הנוזלים מתאדים אבל התאנים עדיין שומרות על עסיסיות.
Figs_001
ואפשר גם בלי לייבש. אני אהבתי יותר את אלו עם התאנים החצי מיובשות ואשתי את אלו עם הטריות.
את התאנים (במיוחד אם לא יובשו) יש לחתוך לקוביות, הנחת פרוסה שלמה נראית טוב יותר אבל משאירה את הבצק תחתיה קצת לח, כאמור יש מי שזה לא יפריע לו.

60 גרם פיסטוקים טחונים
90 גרם שקדים טחונים (אפשר מולבנים, עדיף לא)
שני חלבונים
קורט מלח
60 גרם אבקת סוכר (למי שלא מתוק מספיק אפשר להוסיף ל- 90 או 100 גרם)
מעט גרידת לימון (אופציונאלי)
כפית תמצית וניל
כף רום
חופן אגוזי לוז ופיסטוקים קלופים וחצויים
5 תאנים חתוכות לקוביות

מנפים את השקדים והפיסטוקים הטחונים מגושים.
מקציפים את החלבונים עם המלח ומוסיפים את הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף יציב אבל לא נוקשה מדי. כשמוכן, מוסיפים את גרידת הלימון, הוניל והרום לכמה שניות, רק כדי שיוטמעו בקצף הביצים.
מקפלים פנימה בעדינות את הפיסטוק והשקדים הטחונים.

בעזרת כף (ואצבע רטובה) מסדרים את העוגיות על נייר אפיה – שטוחות ורחוקות זו מזו.
מניחים בטמפרטורת החדר כעשרים דקות ומחממים תנור ל- 180 מעלות.
לפני האפיה מסדרים על העוגיות את התאנים, חצאי הלוז וחצאי הפיסטוק.
Figs_002
אופים עד השחמה קלה (10-15 דקות)
Figs_003

אודות tearsforbreads

הנה
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי, מאפים, מתוקים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s