בין הרבה דברים שקרו מאז הפעם האחרונה הקינוח הזה נכנס בקלות לעשיריה המובילה (בסולם הילדים הבררניים).
חצי מכמות השמנת המתוקה הומרה בחלב, זה אומר שהקינוח לא כבד מדי ומתאים אחרי ארוחה גדולה.
מצד שני אין תחושת דלילות, להיפך, השוקולד הלבן מוסיף טעם ועושר.
פאי פנה קוטה שוקולד לבן – 6 תבניות אישיות
בצק פריך
את זה, זה או זה.
ביצה להברשה
מכינים את הבצק ע"פ ההוראות. בגמר האפיה מברישים את תחתיות הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור לעוד כשתיים שלוש דקות. שכבת הביצה הדקה אמורה ליצור חציצה נוספת שתשמור את הבצק פריך.
מקררים.
פנה קוטה שוקולד לבן
7 גרם ז'לטין
42 גרם מים
250 גרם שמנת
250 גרם חלב
50 גרם סוכר
40 גרם שוקולד לבן (מטבעות או קצוץ)
ממיסים את הז'לטין במים עד שכל המים נספגים בז'לטין (בין 10 דקות לחצי שעה תלוי בז'לטין).
מרתיחים שמנת, חלב וסוכר עד סף רתיחה ושהסוכר נמס לחלוטין (מנמיכים את האש אם יש צורך).
מכבים את האש וממיסים את השוקולד הלבן בתערובת השמנת והחלב.
ממיסים את הז'לטין במיקרו למצב נוזלי (כ- 10 שניות, חימום יתר ייצור טעמי לוואי ויהרוס את הז'לטין)
מוסיפים את הז'לטין לתערובת ומערבבים לאיחוד.
הרכבה
יוצקים את התערובת לתחתיות ומקררים לכמה שעות – עד שהתערובת יציבה.
מקשטים במטבעות שוקולד לבן ופרי.
או ברוך הבא! הרבה זמן לא היית כאן…
הכל טוב ויפה , אבל מה עם המתכון המדויק של בצק פריך?
בראשית המתכון ישנם שלושה קישורים לשלושה מתכונים מפורטים לבצק פריך.
עוגה מוש שאין לתאר כל המשפחה אהבה את העוגה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
האם ניתן להכין כעוגה אחת בתבנית גדולה או שזה דליל מדי ויתפרק בחיתוך?
אם כן לאיזה גודל תבנית מתאים?
תודה
נראה מדליק – שאלה מוזרה לג'לטין: מה עושים אם אין מיקרוגל? :0
שמים בקערה ומשרים לכמה שניות בכלי עם מים רותחים, עד שהופך לנוזל
יש אפשרות להכין ללא ג'לטין? אם עובדים רק עם שמנת – יתייצב מספיק?
לצערי לא.
אני מניח שאם תוסיף לתערובת אינסטסט וניל זה ייצב אותה, אבל זה כבר לא יהיה כ"כ מוס..
אוקיי, תודה רבה!
מתי להוסיף את האינסטנט?
מתי שמוסיפים את הג'לטין – בסוף.
אם כי לא ניסיתי עם אינסטנט ואיני יודע להגיד כמה בדיוק יש להוסיף..
איזה שמנת ? חמוצה או מתוקה 32%
מתוקה 32%
למה מודדים מים בגרמים, ולא בליטר ?? גם אפשר להגיד בכוסות ,בכפות ,שיהיה ברור
כשעובדים עם ג'לטין כמות המים צריכה להיות בדיוק פי 6 מכמות הג'לטין.
42 גרם מים הם 42 מ"ל מים, מכיוון שיתרת המתכון בגרמים (יותר מדויק) כך גם מידת המים