קינוח חג

בין הרבה דברים שקרו מאז הפעם האחרונה הקינוח הזה נכנס בקלות לעשיריה המובילה (בסולם הילדים הבררניים).
חצי מכמות השמנת המתוקה הומרה בחלב, זה אומר שהקינוח לא כבד מדי ומתאים אחרי ארוחה גדולה.
מצד שני אין תחושת דלילות, להיפך, השוקולד הלבן מוסיף טעם ועושר.

פנה קוטה שוקולד לבן

פאי פנה קוטה שוקולד לבן – 6 תבניות אישיות

בצק פריך
את זה, זה או זה.
ביצה להברשה

מכינים את הבצק ע"פ ההוראות. בגמר האפיה מברישים את תחתיות הבצק בביצה טרופה ומכניסים לתנור לעוד כשתיים שלוש דקות. שכבת הביצה הדקה אמורה ליצור חציצה נוספת שתשמור את הבצק פריך.
מקררים.

פנה קוטה שוקולד לבן
7 גרם ז'לטין
42 גרם מים
250 גרם שמנת
250 גרם חלב
50 גרם סוכר
40 גרם שוקולד לבן (מטבעות או קצוץ)

ממיסים את הז'לטין במים עד שכל המים נספגים בז'לטין (בין 10 דקות לחצי שעה תלוי בז'לטין).
מרתיחים שמנת, חלב וסוכר עד סף רתיחה ושהסוכר נמס לחלוטין (מנמיכים את האש אם יש צורך).
מכבים את האש וממיסים את השוקולד הלבן בתערובת השמנת והחלב.
ממיסים את הז'לטין במיקרו למצב נוזלי (כ- 10 שניות, חימום יתר ייצור טעמי לוואי ויהרוס את הז'לטין)
מוסיפים את הז'לטין לתערובת ומערבבים לאיחוד.

הרכבה
יוצקים את התערובת לתחתיות ומקררים לכמה שעות – עד שהתערובת יציבה.
מקשטים במטבעות שוקולד לבן ופרי.

פנה קוטה שוקולד לבן

אודות tearsforbreads

הנה
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי, מאפים, מתוקים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

16 תגובות על קינוח חג

  1. אריה הגיב:

    או ברוך הבא! הרבה זמן לא היית כאן…

  2. גלעד רחל הגיב:

    הכל טוב ויפה , אבל מה עם המתכון המדויק של בצק פריך?

  3. ארכג הגיב:

    עוגה מוש שאין לתאר כל המשפחה אהבה את העוגה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  4. tsipi הגיב:

    האם ניתן להכין כעוגה אחת בתבנית גדולה או שזה דליל מדי ויתפרק בחיתוך?
    אם כן לאיזה גודל תבנית מתאים?
    תודה

  5. נעמה הגיב:

    נראה מדליק – שאלה מוזרה לג'לטין: מה עושים אם אין מיקרוגל? :0

  6. אופה חובב הגיב:

    יש אפשרות להכין ללא ג'לטין? אם עובדים רק עם שמנת – יתייצב מספיק?

  7. אירינה הגיב:

    איזה שמנת ? חמוצה או מתוקה 32%

  8. שירה מור הגיב:

    למה מודדים מים בגרמים, ולא בליטר ?? גם אפשר להגיד בכוסות ,בכפות ,שיהיה ברור

    • tearsforbreads הגיב:

      כשעובדים עם ג'לטין כמות המים צריכה להיות בדיוק פי 6 מכמות הג'לטין.
      42 גרם מים הם 42 מ"ל מים, מכיוון שיתרת המתכון בגרמים (יותר מדויק) כך גם מידת המים

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s