מעורב קייצי

דווקא בקיץ הזה שמהרבה בחינות, קולינריות ואחרות, מאוד מאתגר, יש לי עדנה.

כמה מנות שאפשר להכין בכמה דקות (או בכמה ימים – תלוי ברצון ובהנאה) התגלו כמפיגות קיץ מושלמות שגם הילדים נהנו מהן.

אין כמויות ואין תהליכי הכנה מורכבים. תהנו, זה לא יימשך הרבה זמן.

תאנים צלויות
תאנים
חמאה
סוכר
ערק
חומץ בלסמי מיושן

חוצים את התאנים ומזליפים על כל חצי מעט ערק ומעט סוכר. מניחים מעל חתיכת חמאה ומכניסים לתנור, גריל עליון, 200 מעלות, למסילה הגבוהה ביותר.
אופים קצר, עד שהסוכר מתקרמל והתאנים מתרככות קצת.
להגשה מזליפים כמה טיפות של חומץ בלסמי מיושן. זה חשוב. בלסמי מיושן יותר מתוק מחמוץ. אם אין אז אפשר לצמצם חומץ בלסמי רגיל עם קצת סוכר. ואפשר גם לוותר.

סלט קרוטונים
קרוטונים
עגבניות מיובשות
תאנים
עלי רוקט
עלי ריג'לה
בזיליקום
אנשובי
גורגונזולה

כמו בכל סלט – איכות החומרים וטריותם תעשה את ההבדל בין סלט טעים ומושלם.

כדאי להשתמש באנשובי טוב (כמו אורטיז) בכדי שיהיה בו יותר מסתם מליחות. לכמות שבתמונה השתמשתי בשתי רצועות של אנשובי.

כדאי להשתמש בגורגונזולה עדינה יחסית. תפקידה גדול מזה של האנשובי ועדיין היא לא אמורה להאפיל על הסלט אלא בעיקר לאזן.

עגבניות מיובשות אפשר לקנות ואפשר להכין. ההבדל, פרט למחיר, הוא בטעם.
חותכים עגבניות שרי ומסדרים בתבנית. מפזרים מעל המון טימין טרי, מלח, פלפל שחור, זרעי כוסברה, מעט סוכר ושמן זית בנדיבות. משתדלים שכל החצאים יהנו מהתיבול.

אופים ב- 100 מעלות בין 6 ל- 12 שעות. עד שהעגבניות מתייבשות לטעמכם. אפשר לייבשן לחלוטין ואפשר להשאיר בהן קצת לחות. אני השתמשתי בשרי ליקופן שרק הלכו והמתיקו ככל שהשארתי אותן בתנור.

קרוטונים אפשר להכין מלחם קנוי. ואפשר ומומלץ, כמובן, כמוני, להכין לחם.
חותכים את הלחם לקוביות גדולות ומערבבים בתערובת זהה לזו של העגבניות המיובשות (למעט הסוכר). אופים בחום של 200 מעלות עד שהקוביות מתייבשות (בין 15-30 דקות, תלוי בתנור ובמידת העשייה הרצויה)

עלי הרוקט מספקים חריפות מעודנת. הריג'לה רעננות, לגבי הבזיליקום אני לא יודע, ראיתי בשוק בזיליקום סגול מדהים ולא יכלתי שלא לקנות ולא התאפקתי מלהוסיף אותו – זה עובד.

את התאנים חותכים לרבעים, מערבבים עם יתר הרכיבים ומתבלים בשמן זית. לא צריך שום דבר אחר, גם לא מלח.

סביר שבלסמי יעבוד גם כאן – לא ניסיתי.

אודות tearsforbreads

הנה
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על מעורב קייצי

  1. פינגבאק: תאנים | האופים בדמעה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s