בזמנו מישהי הגיבה וביקשה את המתכון לעוגיות התמרים. ציינתי ששכחתי לכתוב אותו, הבטחתי להשלים, שכחתי.
השבוע יעל ביקשה את המתכון, הבטחתי, הנה.
עוגיות תמרים
את המתכון קיבלתי מאחותי, אני לא יודע מה המקור (ספר, דודה, אמא…).
הדבר היחיד שיש לשים אליו לב במהלך ההכנה הוא הבצק – הוא מתחמם מאוד מהר ונקרע בקלות. לכן כדאי לקרר אותו שוב בין רידוד למריחה וגילגול או, לחילופין, לעבוד מהר.
המלית המוצעת היא רק אופציה אחת. הכנתי את העוגיות עם תמרים, שוקולד, חלווה, מלית אגוזים…
בצק
200 גרם חמאה קרה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
ביצה
1/4 כוס מיץ תפוזים
350 גרם (2.5 כוסות) קמח תופח (או קמח רגיל + 2 כפיות אבקת אפיה)
במיקסר / מג'ימיקס – מקציפים את החמאה והסוכר, מוסיפים את הביצה ומערבבים עד הטמעה (אם מכפילים כמויות מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה). מוסיפים את הקמח ומעבדים במינימום זמן, רק עד קבלת בצק.
מקררים לפחות שעתיים.
מלית
חבילה של ממרח תמרים (450 גרם)
ברס (אגוזי לוז קלויים, מקורמלים וגרוסים)
אופציונאלי – נענע טריה קצוצה
מחממים תנור ל- 180.
מחלקים את הבצק לשני חצאים, מרדדים כל חצי לריבוע ומורחים שכבה אחידה של ממרח תמרים – הכמות היא עניין של בחירה. לרוב, מחבילה של 450 גרם לא נשאר הרבה.. משאירים פס לא מרוח בצד אחד של הבצק.
מפזרים את הברס ואת הנענע.
מגלגלים בזהירות, מהדקים על הבצק החשוף ומניחים בזהירות בתבנית כשצד התפר כלפי מטה.
אופים כעשרים דקות או עד שמוכן – מכיוון שיש שני גלילים כדאי לסובב את התבנית במהלך האפיה.
כאמור, אפשר למלא בכל מיני דברים, כמו מטבעות שוקולד..
יש לקחת בחשבון שהבצק פריך ושמילוי שוקולד בלבד ייתן עוגיות יבשות – עניין של טעם. פתרון מוצלח לא פחות יהיה ממרח נוטלה…
תודה רבה!
אילו תמונות! איזה יופי!
תודה רבה על ההיענות ועל ההדרכה המפורטת (ומצולמת גם!) .
במילוי מטבעות השוקולד והברס, השתמשת בשני מטבעות, או שזילפת ממרח ומעליו הנחת מטבע לבן?
אשמח לנסות את הגירסה הזאת.
חג שמח!
תודה רבה.
לגבי השוקולד – אלו מטבעות. אבל כמו שציינתי הבצק פריך ומטבעות שוקולד נותנות תוצאה יבשה – אני מאוד אוהב אחרים אולי פחות.
הפתרון לכך הוא פשוט – ממרח נוטלה ומטבע שוקולד עליו. או, לא פחות טוב, ממרח חלווה עם מטבע שוקולד וברס..
בהצלחה!
פינגבאק: האופים בדמעה