חג שני

טארט פיסטוק תות

ערב פסח. בישולים, עבודה וילדים. לא הספקתי לפרסם בזמן.
אז מה, בחג השני כשכולם כבר מרוטים ורק מחכים שזה ייגמר תוכלו להפתיע.

טארט פיסטוק ותותים

במקור מתכון של ערן שוורצברד, כפי שנצפה והועבר ע"י יעל עם קצת שינויים בכמויות וביחסים.
בפסח משתמשים בעוגיות של פסח, בשאר הזמן אפשר להשתמש בבצק פריך (זה, זה או זה ויש עוד כמה..).

תחתית פירורים
250 גרם עוגיות של פסח (עוגיות יין)
100 גרם שקדים טחונים
20 גרם סוכר
מעט גרידת לימון
140 גרם חמאה מומסת

מעבדים במג'ימיקס את העוגיות, השקדים הטחונים, הסוכר וגרידת הלימון עד שהועגיות מתפוררות לפירורים.
מעבירים לקערה ומוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד לתערובת אחידה.
משטחים בתבנית (תחתית ודפנות) ומכניסים למקרר לשעה (או רבע שעה בהקפאה)
מחממים תנור ל- 160 מעלות ואופים עד השחמה קלה ישירות מהמקרר.

טארט פיסטוק תות

טארט פיסטוק
90 גרם שקדים טחונים
165 גרם אבקת סוכר
22 גרם קמח תפו"א
75 גרם פיסטוק טחון (עדיף לקנות מלטחון בבית)
110 גרם חלבון
15 גרם חלמון
45 גרם מחית פיסטוק (את זה קונים)
130 גרם חמאה (מומסת ב- 45 מעלות)

לקצף חלבונים:
110 גרם חלבון
65 גרם סוכר

מחממים תנור ל- 180 מעלות
במג'ימיקס מעבדים את כל החומרים פרט לחמאה ולרכיבי קצף החלבונים (הסוכר והחלבון השני) עד לאיחוד.
מקציפים את יתרת החלבון עם הסוכר לקצף יציב אבל לא קשה ומקפלים את שתי התערובות (בהתחלה מערבבים כשליש מהקצף עם התערובת ואת היתרה מקפלים)

טארט פיסטוק תות
לבסוף מוסיפים את החמאה ב 45 מעלות.
את החמאה יש להוסיף תוך כדי קיפול מכיוון שהיא צונחת ישירות לתחתית התערובת מה שיצריך יותר קיפולים מה שיגרום לירידת נפח..
מעבירים את התערובת לתבנית עם תחתית הפירורים ואופים עד שקיסם יוצא לח (פירורים לחים זה מצוין כל זמן שזה לא נוזלי)
מוציאים ומקררים.

מעדן תות
הכמות המתקבלת היא קצת יותר ממה שצריך, בתקווה שאחרי סבב הטעימות יישאר מספיק.

285 גרם תותים מרוסקים למחית
4 גרם פקטין
40 גרם סוכר
40 גרם סוכר אינוורטי
כמה טיפות מי זהר

בסיר קטן מחממים את מחית התות והסוכר האינוורטי עד 45 מעלות.
טארט פיסטוק תות
מערבבים את הסוכר והפקטין ומוסיפים ומוסיפים למחית התות (כשזו מגיעה ל- 45 מעלות..)
ממשיכים לחמם עד רתיחה, מכבים את האש ומוסיפים את מי הזהר (2, 3 טיפות – לא יותר).
כשהתערובת קצת מתקררת מצפים את העוגה (מצפים את מרכז העוגה שקצת צנח לאחר שהתקררה. אין צורך לצפות את כל שטח העוגה, המחית דלילה מדי בשביל זה).

מקשטים בתותים ופיסטוק קצוץ, העוגה נשמרת כמה ימים במצב מצוין גם מחוץ למקרר.

טארט פיסטוק תות

אודות tearsforbreads

הנה
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי, מאפים, מתוקים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על חג שני

  1. shoshhazangrinberg הגיב:

    בחג השני יש מקום נרחב יותר להפתעות קולינריות וגם מנסים לחסל את שאריות הפסח…

  2. מיכל הגיב:

    נראה טעים ביותר
    ושאלה…
    כשמכינים כעוגה אחת ולא במנות אישיות, האם נחתך יפה, כלומר האם המלית מספיק יציבה?

    תודה
    וחג שמח

    • tearsforbreads הגיב:

      המלית יציבה לחלוטין (אם משמיטים את החמאה אפשר להשתמש במלית כעוגה בחושה בפני עצמה – ללא ציפוי וללא תחתית)
      אם כבר אז הציפוי יכול קצת לגלוש בחיתוך – זה לא נורא בכלל. ככל שהעוגה יושבת יותר הפקטין מייצב את הציפוי וגם לא צריך לשים כ"כ הרבה.

כתיבת תגובה