משהו חמוץ


קשה לאפות בקיץ.
הבצק ממהר, ההתפחות מתקצרות, הבצק רווי, מלא אוויר, הבועות גדולות, מאיימות לקרוס באפיה. האסטרטגיה משתנה (מקרר, שיש, יום, לילה, זמן..). קשה לאפות גם בגלל החום, לא נעים לבלות שלוש שעות ליד תנור לא אטום ב-260 מעלות, פחות נעים להיכוות מסיר ברזל ששומר על החום יותר מדי טוב. אז מה אם קשה. אופים בזיעה.

מזג האוויר מכתיב גם את הקינוחים, כמעט ואין שוקולד, מעבר ללחם כבר מתקשים לצרוך שמרים. מעדיפים קר, ואם אפשר גם חמוץ.

חיתוכיות לימון (~12 קוביות, תבנית 25X30)

יש לשים לב שהמילוי מועבר לתחתית כשהאחרונה חמה מהתנור. אין כאן שום בעיה או קושי רק שימת לב לזמנים.

הבצק
חלק מהעניין בבצק הוא אפייתו המלאה +. כלומר אנו מעוניינים להגיע לבצק אפוי בצבע חום זהוב עמוק – זה חלק גדול מהטעם וניגוד מושלם לקלילות של הלימון.
יצא כ"כ מוצלח שהוא משמש אותי כתחתית לעוגות גבינה ובפני עצמו לעוגיות.

1/2 כוס (55 גרם) אבקת סוכר
1/2 1 כוס (215 גרם) קמח
3/4 כוס (170 גרם) חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס (55 גרם) צנוברים – אופציונאלי

למיקסר עם וו גיטרה מנפים את אבקת הסוכר והקמח ומערבבים לאיחוד. מוסיפים את החמאה והצנוברים ומערבבים במהירות נמוכה רק עד ליצירת בצק.
אפשר להכניס למקרר למנוחה של שעה (ואז ניתן לרדד) ואפשר לשטח מיד על התבנית (אין טעם לנסות ולרדד, הבצק רך מדי). יוצרים משטח אחיד על תחתית התבנית (יחסית עבה, כחצי ס"מ) וצרים שוליים נמוכים (~1.5 ס"מ) מסביב. מהדקים היטב ולוחצים בעזרת כוס או כלי.
מניחים נייר אפיה על הבצק ומשקולות (אני משתמש בשעועית שייעדתי לטובת העניין) ואופים ב- 180 מעלות כ- 25-35 דקות. כאמור המטרה היא אפיה מלאה וצבע חום זהוב עמוק.

בזמן שהבצק בתנור מכינים את המלית.
מלית
לא מעט סוכר, מצד שני – המון לימון, איכשהו זה מתאזן מעולה ולא מתוק מדי. מי שרוצה שיפחית בסוכר (וכדאי אחרי שמנסים את המתכון המקורי לפחות פעם אחת, כרפרנס)

1/2 כוס (70 גרם) קמח
1/4 2 כוסות (455 גרם) סוכר
1 כוס + 2 כפות (280 מ"ל) מיץ לימון
גרידה מלימון אחד קטן
6 ביצים
1 חלמון
קורט מלח

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את הסוכר ומאחדים. מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה ומערבבים עד שהסוכר מתמוסס.
בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והחלמון עם קורט מלח. מוסיפים את הביצים לתערובת הלימון וטורפים עד איחוד מלא.

כשהתחתית מוכנה, מוציאים את התבנית מהתנור ושופכים לתוכה את המילוי כשהיא עוד חמה. (אם התחתית התקררה, מכניסים אותה לתנור לכמה דקות בכדי שתתחמם).
מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות ואופים עד שהמרכז יציב (מנערים את התבנית בתנור בעדינות ורואים שלא נוצרים גלים במרכז התבנית) – 30-40 דקות.

מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין על רשת. מכניסים למקרר לקירור מלא. כל הסיפור צריך להתקרר לגמרי לפני שחותכים אותו.

מי שרוצה יכול לבזוק מעל אבקת סוכר (וזה עדיין לא מתוק מדי..)

אודות tearsforbreads

הנה
פוסט זה פורסם בקטגוריה כללי, לימון, מאפים, מתוקים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על משהו חמוץ

  1. פינגבאק: לא כוחות | האופים בדמעה

  2. פינגבאק: האופים בדמעה

  3. פינגבאק: קינוח חג | האופים בדמעה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s